Hlavní obsah

Film o bin Ládinovi nakonec bude

Právo, Jaroslav Špulák

Oscarová režisérka Kathryn Bigelowová nakonec natočí film o sledování a nedávném zabití nejhledanějšího teroristy světa Usámy bin Ládina. Uvedl to server deadline.com. Realizační tým musí ovšem dopsat, doplnit a částečně přepsat scénář, který už byl připravený k realizaci před tím, než americká armáda bin Ládina vypátrala a zlikvidovala. Práva na natočení filmu získala společnost Columbia Pictures.

Foto: Profimedia.cz

Vůdce organizace Al-Káida Usáma bin Ládin na archivním snímku z Afghánistánu

Článek

Pravou rukou režírující Bigelowové je scenárista Mark Boal. Tento tandem už v minulosti ukázal svou sílu, neboť byl podepsaný pod filmem Smrt čeká všude (2009), který získal prestižního Oscara.

Natáčet by se mělo začít koncem letošního léta, premiéra je naplánovaná na poslední čtvrtletí roku 2012. „Bigelowová a Boal na projektu pracují od roku 2008,“ uvedla Amy Pascalová ze společnosti Columbia Pictures.

Investigativní novinář a přesvědčivá režisérka

„Do scénáře už aktuálně zapracovali i poslední události. Zaměřují se v něm především na vojenské operace, jejichž cílem bylo Usámu bin Ládina zajmout. Po jeho nedávném zabití nemůže být náš film relevantnější. Boal je prvotřídní investigativní novinář, Bigelowová přinese projektu přesvědčivou autenticitu a naléhavost, jakou dala úžasnému snímku Smrt čeká všude. Tím vším bude film výjimečný a pozoruhodný.“

V producentském týmu budou kromě scenáristy a režisérky ještě Megan Ellisonová, jež má na svém kontě spolupráci na filmu Opravdová kuráž (2010) s deseti oscarovými nominacemi. Výkonným producentem bude Greg Shapiro, jenž už pracoval na snímku Smrt čeká všude.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám