Hlavní obsah

Michal Pavlíček: Nikdo nehraje jako Jeff Beck

„Jeff Beck je jen jeden, je to jedna z nejúžasnějších kytarových osobností, nikdo jiný nedokáže hrát jako Jeff Beck,“ shodují se naši přední kytaristé Michal Pavlíček a Radim Hladík. 23. června proběhne první pražský koncert tohoto osminásobného držitele Grammy.

Článek

Také zahraniční recenze chválí turné k aktuální desce Emotion & Commotion, v rámci něhož přijede i do Prahy.

„Na New Orleans Jazz festivalu hraje přes 100 kapel a hudebníků, ale pouze jeden z nich je skutečným rockovým bohem – Jeff Beck, který to dokázal včera večer,“ uvádí časopis Spinner.

SLC City Weekly píší, že „koncert jasně ukázal, proč mnoho lidí považuje Becka za největšího žijícího kytaristu a co dělá z Becka krále – není to počet not, které hraje, ale jak je zahraje. Jeho hudba vám vžene slzy do očí.“

Buffalo News uvádí, že „Beck je ve vrcholné formě jako za mlada“ a že „jeho sóla zní jako lidský hlas – chvíli radující se, chvíli plačící, jako kdyby se vašeho srdce dotýkal básník“.

"Naprosto unikátní samorost, který vyšel z rythm and blues a stál u zrodu rockové kytary a dodnes patří mezi její krále. Má osobitý nezaměnitelný rukopis a zvuk se specifickou technikou hry pravé ruky s vibrátovou pákou. Jeho hra není postavená na technické virtuozitě, jak je to u většiny současných kytarových střelců, on prostě na tu kytaru jen zpívá a zpívá tak, jak nikdo jiný," myslí si Michal Pavlíček.

"Jeho hra je emotivní, dravá ale zároveň dovede být něžná a křehká. Je to typický dynamický hráč s krásným tónem. Každá jeho deska má svůj specifický ornament a znamenala posun ve vývoji kytarového vyjádření," dodal.

Vstupenky v cenách od 799 do 1799 Kč jsou k dostání v síti Ticketportal a Ticketpro.

Reklama

Výběr článků

Načítám