Hlavní obsah

Sophie Hunger předznamená festival Respect

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Středeční vystoupení švýcarské zpěvačky Sophie Hunger v pražském paláci Akropolis předznamená festival world music Respect, který se koná 11. a 12. června na Štvanici. Sophie Hunger je považována za jeden z největších objevů posledních let.

Článek

Švýcarka nezapadá do dnešní doby žánrových škatulek. Lze ji stejně dobře označit za šansoniérku jako za folkařku nebo za brechtovskou interpretku. O její nezařaditelnosti svědčí to, že bývá srovnávána s Nico, PJ Harvey, Björk i Joni Mitchellovou. Sama vystupovala před Mariannne Faithfullovou, k níž má možná nejblíže.

První desku natočila se skupinou Fisher, pak ale natočila v obýváku kultovní demo Sketches On Sea. Průlom přinesla studiová deska Monday´s Ghost z roku 2008.

Do Prahy přijede s aktuálním albem 1983. Je zvukově bohatší a zpěvačka na něm využívá i elektroniky. Zkreslená je harfa i pozoun, který zpěvačka ráda využívá. Větší prostor dostávají hlučné bicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám