Hlavní obsah

Festival Letní Letná vyjíždí z Prahy

Právo, Radmila Hrdinová

Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla Letní Letná se letos rozšíří do dalších čtyř měst. Atmosféru nového cirkusu, pohybového divadla, dětských představení, cirkusových workshopů, výtvarných dílen a městečka s cirkusovými stany budou moci od 3. června zažít diváci v Olomouci, Ostravě, Brně a ve Frymburku na Lipně.

Článek

Hrát se bude až pětkrát denně pro děti (Teátr Víti Marčíka, Buchty a loutky, Vojta Vrtek, bublinář Václav Strasser, Bilbo Compagnie aj.), večer pro dospělé.

Podle mluvčího festivalu Jiřího Sedláka poskytne festivalové městečko rodinám celodenní vyžití, mj. tam naleznou i fotoateliér Le Petit Cheval, se kterým kočují Vanda Hybnerová a Saša Rašilov, cirkusový kolotoč, výtvarné dílny a také Chambre Séparé neboli pětiminutový kabaret klíčovou dírkou. Vstup do městečka bude zdarma, dětská představení budou za 50 Kč, večerní 150 Kč.

Čtrnáctidenní maratón

Čtrnáctidenní maratón zahraničních hvězd nového cirkusu, tuzemských souborů, aktivit pro děti i dospělé se v Praze uskuteční letos už poosmé na tradičním místě mezi Hanavským pavilónem a Kramářovou vilou od 21. srpna do 4. září.

Přijede např. švédský soubor Cirkus Cirkör s představením Wear it like a crown.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová CD - Lady Gaga, Čechomor i Traband

Z vycházejících hudebních nahrávek tohoto týdne převažují domácí jména nad zahraničními - Čechomor, Traband nebo Ecstasy Of Saint Theresa. Ve výčtu jsme...

Výběr článků

Načítám