Hlavní obsah

Divadelní ústav chystá výstavy i knihy

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profilové výstavy díla dvou nedávno zesnulých scénografů Miloně Kališe a Miroslava Meleny připravuje Institut umění – Divadelní ústav (IDU) v Praze v rámci Pražského quadriennale.

Foto: Profimedia.cz

Melenovo rozsáhlé scénografické i architektonické dílo představí od 7. června výstava na Staroměstské radnici.

Článek

Melenovo rozsáhlé scénografické i architektonické dílo představí od 7. června výstava na Staroměstské radnici. Kališova expozice zaplní o den později Clam-Gallasův palác.

Dovršení projektu Uchování a prezentace kulturního dědictví českého i světového divadla zpřístupnilo veřejnosti on-line databázi inscenací českých scén od roku 1945, včetně více než sta tisíc fotografií. Digitalizován byl i fond scénografické dokumentace, což je 13 500 položek, a fond Pražského quadriennale.

Edice Eseje, kritiky a analýzy o Evě Uhlířové

Ediční oddělení IDU chystá koncem roku vydání prvního dílu spisů ruského avantgardního režiséra Vsevoloda Mejercholda. Následovat bude další ze svazků edice Eseje, kritiky, analýzy věnovaný dílu kritičky a překladatelky Evy Uhlířové.

Vyjde i kniha Věry Ptáčkové Český divadelní kostým, připravena je monografie o českém choreografovi a dlouholetém uměleckém šéfovi Nizozemského tanečního divadla Jiřím Kyliánovi. Novinkou je spuštění internetového knihkupectví Prospero, které nabídne tituly z nakladatelství IDU.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám