Hlavní obsah

Nová DVD - Přežít svůj život, Květ pouště i Unaveni sluncem 2: Odpor

Na stříbrných discích s filmovým obsahem právě vychází film Jana Švankmajera Přežít svůj život, životopisný snímek Květ pouště nebo epické drama Nikity Michalkova Unaveni sluncem 2: Odpor.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Přežít svůj život

Jan Švankmajer natočil animovanou komedii Přežít svůj život, jejíž mottem je věta: „Sen je druhý život“.

Evžen, stárnoucí muž, žije dvojí život. Jeden v realitě a druhý ve svých snech. Chodí za psychoanalytičkou, která se mu pokouší vykládat, co jeho sny znamenají. Přijde na určitý rituál, který mu umožňuje kdykoliv navštěvovat své sny. Z nich se dozvídá o svém raném dětství, o vztahu k otci a matce. Když je pak svojí manželkou postaven před rozhodnutí mezi realitou a snem, odchází definitivně do svého snu.

Přežít svůj život, Česká republika, 2010, 105 min., české znění, režie: Jan Švankmajer, hrají: Václav Helšus, Klára Issová, Zuzana Kronerová, Daniela Bakerová, Emília Došeková...

Květ pouště

Květ pouště vypráví skutečný příběh světoznámé topmodelky Waris Dirie, krásné nomádské dívky, která zazářila v londýnském světě módy.

Třináctiletá Waris, nomádská dívka, utíká z domova, aby se vyhnula domluvenému sňatku s postarším mužem. Zakotví v Londýně, kde vypomáhá jako uklízečka na somálské ambasádě. O několik let později její nádhernou tvář objeví uznávaný fotograf, který z ní přes noc udělá hvězdu. Waris se učí znovu žít, musí překonat stud vůči mužům, zapomenout na africké utrpení a zbavit se předsudků z minulosti.

Desert Flower, Velká Británie/Německo/Rakousko, 2009, 120 min., české titulky, režie: Sherry Horman, hrají: Liya Kebede, Sally Hawkinsová, Craig Parkinson, Meera Syalová, Anthony Mackie...

Unaveni sluncem 2: Odpor

Před patnácti lety si Nikita Michalkov odnesl odnesl Oscara za nejlepší cizojazyčný film Unaveni sluncem. Na ploše jednoho dne v životě jedné rodiny se mu podařilo vykreslit Rusko v době stalinských čistek.

Nyní se ke konceptu vrací a na stejném půdorysu se pokouší shrnout Druhou světovou válku. Všichni hrdinové Unavených sluncem se v něm vracejí a jejich osudy zmítá válka.

Utomlyonnye solntsem 2, Rusko / Německo / Francie 2010, 132 min., režie: Nikita Michalkov, hrají: Nikita Michalkov, Oleg Menšikov, Dmitrij Dyuzhev, Andrej Panin, Vladimir Ilyin, Pavel Derevyanko, Valentin Gaft, Alexej Buldakov…

Napříč časem

Dobrodružná fantasy Napříč časem, která je určena spíše mladším divákům, v příběhu spojila dvě války a dva naprosto odlišné světy, které dělí dvě století, spojuje jedna rodina a její sídlo.

Píše se rok 1944 a třináctiletý Tolly Oldknow jede na Vánoce k babičce. Ve starobylém domě se hoch stává nejen očitým svědkem událostí z napoleonských válek, ale nakonec i jedním z účastníků dramatu. Skrytý očím svých předků Tolly pomalu odkrývá dvě stě let staré rodinné tajemství. Než tuhle záhadu úplně rozluští, prožije své dosud největší dobrodružství…

From Time to Time, Velká Británie 2009, 95 min., režie: Julian Fellowes, hrají: Maggie Smith, Timothy Spall, Hugh Bonneville, Anne Reid, Dominic West, Carice van Houten…

Jackass 3

Fenomén Jackass, který je postaven na filmových nechutnostech, šílenostech, blbostech a trapasech, se prokousal až k třetímu dílu.

Johnny Knoxville se totiž vydá na bruslích mezi dobytek, Bam Margera zkusí projít uličkou mezi paralyzéry s vysokým napětím a Steve‑O se vznese do oblak v přetékající kadibudce. Můžete přepínat mezi původní a nesestříhanou verzí a užít si tak i šílené scény, které na filmovém plátně neuvidíte.

Jackass 3D, USA 2010, 94 min., režie: Jeff Tremaine, hrají: Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Ryan Dunn, Chris Pontius, Preston Lacy, Jason Acuña, Dave England…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám