Hlavní obsah

Začíná Prague Biennale

Právo, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budova Microny v Praze v Modřanech hostí už popáté přehlídku současného světového výtvarného umění Prague Biennale. Svoje obrazy, sochy, objekty a hlavně videa a fotografie tu představuje dvě stě výtvarníků, z měst od New Yorku až po indické Dillí.

Foto: Peter Kováč, Právo

Hlavní část bienále se věnuje přesahům hranic současného malířství – Expanded Painting a letos je zaměřena na stylové tendence ve Spojených státech, Německu a Skandinávii.

Článek

Organizátory přehlídky jsou vydavatelé mezinárodního časopisu o umění Flash Art Helena Kontová a Giancarlo Politi. Už tradičním partnerem jsou Karlovarské minerální vody a nově i město Praha a Ministerstvo kultury ČR.

Bytová či ateliérová výstava

Bienále působí tak trochu jako „bytová“ či „ateliérová“ výstava – umělci totiž vystavují v prostorách bývalých kanceláří. Pouze česká sekce byla celá umístěna do téměř mystického prostoru bývalého protiatomového bunkru.

Hlavní část bienále se věnuje přesahům hranic současného malířství – Expanded Painting a letos je zaměřena na stylové tendence ve Spojených státech, Německu a Skandinávii.

Největší atrakcí je indická kolekce, ve které se poprvé v ČR představí práce dvaadvaceti umělců – řada z nich v současné době vystavuje v pařížském Centre Pompidou. Prague Biennale potrvá do 11. září a otevřeno je denně od 12 do 19 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

GASK chystá výstavu za 25 miliónů korun

GASK – Galerie Středočeského kraje – chystá pro příští rok v Kutné Hoře výstavu věnovanou středoevropskému umění gotiky a renesance za vlády Jagellonců....

Výběr článků

Načítám