Hlavní obsah

Indie novinky: Emingerová, Havel, Orwell i Hurvínek

Novinky, Stanislav Dvořák

Celá řada CD vychází mimo největší firmy. Nyní na jaře je to třeba jazzová Eva Emingerová, popový Peter Nagy, dále audiokniha 1984 nebo Hurvínkovy dobrodružné výlety do minulosti.

Článek

Hurvínkovy dobrodružné výlety do minulosti

Na sedmi CD a jednom DVD putují Hurvínek, Mánička a pan Spejbl českými dějinami. Scénáristé Helena Štáchová a Pavel Cmíral respektují v jednotlivých titulech cyklu dobové reálie i historické údaje, a tak si malí posluchači zpestří zábavnou formou často nezáživné pasáže z učebnic dějepisu.

S Hurvínkem se dostaneme ke Karlu IV., Jiřímu z Poděbrad, císaři Rudolfovi, Marii Terezii či dokonce Wolfgangu Amadeu Mozartovi.

Kromě protagonistů Divadla S+H se na příbězích podílela řada známých českých herců.

Eva Emingerová

Eva Emingerová se v jazzu pohybuje cca dvě desítky let, působila se Steamboat Stompers, Originálním pražským synkopickým orchestrem a dalšími skupinami.

Zpívala v celé Evropě, v Mexiku, Kanadě, Spojených státech. Pátá sólová deska  Prameny snů je jejím prvním skladatelským počinem a vznikla ve spolupráci se   švédským hudebním producentem Andersem Johanssonem a textařem Dušanem Prokopem.

Peter Nagy: More piesní

Na 2CD vychází Best of Petera Nagyho. Od Profesora Indigo přes Marcela, Kristýnku, Natálku, Bosorku či Hada až po Frajery. Nagy se v průběhu času u mikrofonu sešel s J. Rážem, P. Jandou, Z. Smatanovou, P. Mukem, N. McCloud, J. Ledeckým nebo M. Žbirkou.

George Orwell: 1984

Antiutopický román 1984, jedno z nejvýznamnějších literárních děl 20. století, dokončil George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair) krátce před svou smrtí v roce 1950. Dodnes mrazí čtenáře plastický obraz země ovládané totalitní mocí, Velkým bratrem. Rozhlasová dramatizace je z roku 1991.

Vernisáž a Anděl strážný Václava Havla

Rozhlasové hry Václava Havla Vernisáž a Anděl strážný vydává na CD nosiči Centrum Paraple, o.p.s ve spolupráci s Radioservisem, a.s. Hlavní postavy her ztvárnily osobnosti jako Tomáš Töpfer, Jan Hartl, Jaromír Hanzlík, Jiří Sovák a Helena Friedrichová.

Výtěžek z prodeje podpoří Centrum Paraple, které pomáhá vozíčkárům po poranění míchy.

Sherlock Holmes

Sedmé pokračování příběhů legendárního detektiva Sherlocka Holmese. Hlavního Hrdinu namluvil František Němec a Watsona Jiří Ornest.

Reklama

Výběr článků

Načítám