Hlavní obsah

Festival uvnitř festivalu: Na Colours vystoupí špičková divadla

Právo, hon

Program divadelní scény, která bude i letos součástí hudebního festivalu Colours of Ostrava, zveřejnili ve středu pořadatelé. Na jubilejním desátém ročníku Colours se letos představí opravdová špička moderního českého divadelního umění.

Článek

Chybět nebude Jaroslav Dušek s divadlem Vizita, úspěšná režijní dvojice SKUTR a také divadlo Sklep, které v Ostravě zahraje legendární inscenaci Mlýny s Tomášem Hanákem, Davidem Vávrou a Ondřejem Trojanem.

Divadelní scéna bude stejně jako loni umístěna ve velkém šapitó s kapacitou zhruba 1200 diváků. „Sklepáci na Colours oslaví čtyřicet let existence souboru a dvacet let úspěšného představení Mlýny,“ uvedl dramaturg divadelní scény festivalu Colours of Ostrava Jiří Moravčík.

Hvězdou letošní divadelní scény bude také herec a moderátor Jaroslav Dušek s improvizačním divadlem Vizita či soubor VOSTO5, který tentokrát přijede s Teatromatem, kde sami diváci rozhodují o osudu postav na jevišti.

„Úspěšná režijní dvojice SKUTR přiveze do šapitó na Colours představení Joke Killers. Jde o vražedně zábavnou mozaiku absurdních situací z mezilidských vztahů, na které opět spolupracovali s tanečnicí a performerkou Adélou Laštovkovou Svobodovou,“ dodal Moravčík.

Festival také nabídne ukázku z oblasti tzv. nového cirkusu. „Návštěvníci uvidí Cirkus Mlejn s představením Postav na čaj, které zavede diváka do světa fantazie, akrobatického umění a klaunské hravosti,“ dodal mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Výjimečné zážitky nabídne také Divadlo DNO, které přiveze na Colours kabaret plný divokých písní, humoru a zběsilosti v srdci, který vznikl podle komiksové postavy Fagi. „Nebude chybět ani představení pro nejmenší – Hrubínovy pohádky Divadla Sluníčko,“ dodal Sedlák.

Reklama

Výběr článků

Načítám