Hlavní obsah

Ikony 60. let Beach Boys plánují comeback

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brian Wilson ze skupiny Beach Boys připustil, že uvažuje o comebacku skupiny. Mohli by se sejít ve studiu u příležitosti 50. výročí založení.

Článek

"Ještě to nevím, ale zvažuju to," řekl Wilson BBC. "Nic mi v tom nebrání, jen nevím, jestli chci být zase s těmi chlapy, jsou to blázni."

Wilson se skupinou naposledy pracoval v roce 1996 na albu Stars and Stripes Volume One, které obsahovalo country verze jejich slavných songů z 60. let.

The Beach Boys platili před padesáti lety za velké zpěváky a inovátory hudby, vynikali harmoniemi i užíváním nových nahrávacích technik. Skupinu tvořil Brian s bratry  Dennisem a Carlem, bratrancem Mikem Lovem a kamarádem Alem Jardinem. Vznikli v roce 1961 v Kalifornii a k jejich nejslavnějším hitům patří Good Vibrations, California Girls, Surfin' USA či Barbara Ann.

Po skončení zlaté éry "šedesátek" se Wilson propadl na dlouhá léta do depresí, ale v poslední době se zdá být zdravý a plný tvůrčí síly. Vydal se na sólo dráhu, dokončil album Smile a natočil také album plné coververzí George Gershwina nazvané Brian Wilson Reimagines Gershwin.

"Vyrostl jsem na něm. Je jedním z mých hlavních hudebních hrdinů. Když mi byly tři roky, babička mi ho pouštěla. Lehl jsem si na podlahu přímo u reproduktorů a ona mi pouštěla potichu Rhapsody In Blue," zavzpomínal Wilson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám