Hlavní obsah

Gospel Limited v Rock Café

Novinky, Stanislav Dvořák

Pražský sbor Gospel Limited zazpívá 1. června v Rock Café. Věnuje se modernímu gospelu a pod vedením sbormistra Václava Třísky vystupuje od roku 2007.

Článek

Hostem koncertu bude Brian Fentress, americký gospelový zpěvák, sbormistr a producent, který se na scéně moderního gospelu se pohybuje již řadu let. Za svou kariéru se pěvecky i producentsky podílel na řadě gospelových nahrávek; producentskou praxi nabyl mimo jiné u jednoho z nejslavnějších gospelových hudebníků současnosti, Freda Hammonda.

Smíšený pěvecký sbor Gospel Limited prezentuje contemporary gospel, čili moderní verzi duchovní hudby, která zní, nebo spíše znívala, v amerických kostelech. Od šedesátých let se žánr prudce vyvíjí a pohlcuje prvky soulu, funky, rocku, reggae a hip-hopu.

Šíří se v USA i v Evropě a s určitým zpožděním získává popularitu i v ČR, kde se v posledních letech častěji objevují i špičkové světové soubory jako Harlem Gospel Choir.

V repertoáru Gospel Limited najdeme řadu moderních gospelů od světoznámých amerických i evropských gospelových autorů jako Kirk Franklin, Richard Smallwood, Edwin Hawkins, Donald Lawrence, Willie Small, Hans Christian Jochimsen, Clarence Eggleton, Maria Nordenback a další.

Sbor doprovází kapela, ve které působí např. Jan Andr, Tomáš Jochmann, Martin Krč, Ondřej Pompo Pomajsl, Ondřej Sluka, Michael Nosek, Tereza Čepková, Michael Krásný, Ondřej Malina a řada hostů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám