Hlavní obsah

Iva Bittová a Čikori v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okouzlující a originální zpěvačka Iva Bittová vystoupí 31. května v pražském Divadle Hybernia. Po delší době se představí s projektem Čikori.

Článek

Neobyčejná osobnost, všestranná houslistka, zpěvačka a skladatelka Bittová si vyzkoušela snad všechny žánry kromě metalu a techna. Prošla klasikou, jazzem, folkem, world music, rockem, experimentální alternativou. Vystupovala v Evropě i v Americe a je držitelkou mnoha cen.

Akustická hudební společnost Čikori vznikla v roce 1999. Občas se posluchači mylně domnívají, že čikori je romské slovo. Ve skutečnosti je to fonetický přepis anglického chicori – čekanka. Kmenoví zakladatelé Iva Bittová a Vladimír Václavek hudebně volně navázali na autorské skladby z úspěšného alba "Bílé Inferno" (1997). CD s názvem “Čikori” vyšlo v roce 2001 a získalo výše zmíněnou cenu Anděl.

„Po dlouhé odmlce mi přichází spousta nabídek k obnovení Bílého Inferna i Čikori. Odstartovali jsme tedy novou etapu, obnovili člena hrajícího trumpetu - Oskara Töröka, a ve snaze přinést také novější materiál s radostí přijímáme nabídky hrát opět nejen v ČR, ale i na festivalech po Evropě."

Na koncertě v Divadle Hybernia, který patří do cyklu Rebelující dámy české hudby, vystoupí Iva Bittová (zpěv, housle) a Čikori ve složení: Vladimír Václavek (akustická kytara), Oskar Török (trubka), Jaromír Honzák (kontrabas) a Miloš Dvořáček (bicí, perkuse). Vstupenky za 490, 590, a 690,- Kč jsou k dostání v pokladně Divadla Hybernia a síti Ticketpro a Ticketportal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám