Hlavní obsah

TV tipy a chyby: Johnny Cash, Tarantino a Hujer metelesku blesku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Film o Johnny Cashovi Walk the Line nebo Tarantinovi Gauneři uspokojí příznivce amerického filmu. Český humor zastupuje legendární Marečku, podejte mi pero.

Článek

Walk the Line

Joaquin Phoenix a Reese Witherspoonová ve slavném filmu z roku 2005 o Johnny Cashovi. Zpěvák, rebel a legendární Muž v černém se stal minimálně v Americe kultovní postavou.

Johnny vyrůstal na venkově a konflikt s otcem řeší odchodem na vojnu. Tady začíná skládat první píseň Folsom Prison Blues, která ho napadla během sledování dokumentu o věznici. Pak se snaží živit jako obchodník, ale nejde mu to, manželství se rozpadá a hrozí, že přijde i o byt. Když začne pořádně koncertovat, setkává se s úspěchem, ale štěstí netrvá věčně.

So 20:00 Prima Cool

Marečku, podejte mi pero!

Zásadní česká komedie Oldřicha Lipského pochází z roku 1976. Přehlídka skvělých herců (Sovák, Schmitzer, Abrhám, Lohniský, Janžurová, Kemr) a nekonečný proud hlášek, z nichž mnohé zlidověly.

To považuji za děsivě, děsivě špatný film.
Václav Klaus

Na filmu jsou jasně znát zlaté scénáristické ruce Zdeňka Svěráka, který dokonale využil prostředí školy a naplnil ho nejlepším cimrmanovským humorem.

Průměrné hodnocení filmu v československé filmové databázi dosáhlo 90 % a Mareček se tak stal 37. nejlepším filmem všech dob. Václav Klaus o něm prohlásil, že ho považuje za "děsivě, děsivě, špatný".

So 20.00 Nova Cinema

Gauneři

Quentin Tarantino natočil Gaunery s Harvey Keitelem, Michaelem Madsenem či Stevem  Buscemim roku 1992.

Mafián Joe má nový kšeft, chce ukrást diamanty z velkého klenotnictví a tak potřebuje dát dohromady partu chlápků, co se o to postarají. Vybere osm gangsterů, kteří se navzájem neznají. Při činu jsou však překvapeni policií. Šesti z nich se podaří uniknout a setkat se na předem dohodnutém místě - ve starém skladišti. Zde muži začínají řešit jeden základní problém - kdo z nich je vlastně zradil?

So 21:50 Nova Cinema

Reklama

Výběr článků

Načítám