Hlavní obsah

Nová CD – AC/DC, Ondřej Soukup i Cars

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází záznam koncertu AC/DC k albu Black Ice, rekapitulační album Ondřeje Soukupa Platinum Collection o třech discích nebo novinka Move Like This skupiny Cars, která přichází skoro čtvrt století od poslední desky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

AC/DC: Live At River Plate

Turné k zatím poslednímu a velice úspěšnému titulu Black Ice australských hardrockových klasiků AC/DC mapuje rozsáhlé video Live At River Plate. Záznam pochází ze tří koncertů odehraných v roce 2009 v Buenos Aires na stadionu River Plate. Sestřih byl pořízen ze záznamů třiceti kamer přítomných koncertovému šílenství. Do výběru se dostalo devatenáct skladeb, nechybí ani dokument ze zákulisí.

AC/DC Live At River Plate bude k dispozici ve formátech DVD, Blu-Ray a v limitované sběratelské edici s exkluzivním tričkem. DVD obsahuje navíc bonus v podobě dokumentu The Fan, The Roadie, The Guitar Tech & The Meat. Tento materiál obsahuje rozhovory se členy kapely, crew a fanoušky, kteří se zúčastnili show v Buenos Aires.

Sony Music

Ondřej Soukup: Platinum Collection

Jeden z nejvýraznějších českých skladatelů Ondřej Soukup zaznamenal výrazný vzestup na začátku 90. let, kdy „našel“ Lucii Bílou a spolu s ní (a také s Gabrielou Osvaldovou) se nadlouho usídlil na vrcholu naší pop music. Jeho rozsáhlou tvorbu mapuje třídiskové album Platinum Collection.

Převahu na CD věnovaném písňové tvorbě tedy logicky zastupují skladby z alb Lucie Bílé, svoje místo ale mají také písničky pro Jiřího Korna, Karla Gotta, Petru Janů a dalších. Druhý disk je věnovaný muzikálové tvorbě a crossoveru. Kolekci CD uzavírá samozřejmě hudba filmová – Ondřej Soukup byl čtyřikrát nominován na Českého lva a dva si odnesl. Z dřívějších prací je na albu zastoupena hudba k filmu Víta Olmera Bony a klid, Requiem pro panenku s neuvěřitelným výkonem Lucie Bílé, nebo hudba k filmům Jana Svěráka - Akumulátor I., Kolja, Tmavomodrý svět, Vratné lahve.

EMI / Monitor / Virgin

Cars: Move Like This

V osmdesátých letech velmi populární kapela Cars se po čtyřiadvaceti letech vrací s deskou Move Like This, která v jejich diskografii zaujímá číslo sedm.

Reunion je vskutku povedený, protože kromě zesnulého zpěváka Benajmina Orra se vrací kompletní sestava včetně kytaristy s českými předky Ricka Ocaseka, který převzal hlasové party. Basové linky si po Orrovi rozdělili Greg Hawkes a producent Jacknife Lee. Move Like This přináší deset nových písní, z nichž jako singl byla vybrána Sad Song.

Universal Music

Andrew Lloyd Webber: Wizard of Oz

Jméno Andrew Lloyd Webber se stalo synonymem pro muzikálové skladatele. Jeho zatím posledním počinem je divadelní ztvárnění Čaroděje ze země Oz, jehož předlouhou se stal film z roku 1939 s nesmrtelnou Judy Garlandovou, který vznikl na motivy klasické knihy L. Frank Bauma o dívce Dorotce, kterou tornádo zanese z Kansasu do kouzelné říše Oz.

Představení produkované Andrewem Lloydem Webberem a Billem Kenwrightem v režii Jeremyho Sanse bude obsahovat všechny původní filmové písně, k nimž přibudou nové melodie autorské dvojice Andrewa Lloyd Webbera a Tima Rice. Čaroděj ze země Oz je jejich první větší spoluprací po neuvěřitelných třiceti letech.

Universal Music

Jablkoň Anička a letadýlko: Království

Album Království je hudebně-dramatickým přepisem divadelního představení, které hraje Anička Duchaňová spolu s Michalem Němcem Jablkoněm. Na albu, které není totožné s představením, najdete o hodně víc písniček než v představení, na nichž se podílí všichni členové Jablkoně a dětský sbor Skřivánek.

Království není určeno jenom dětem. Cesta malé Emy do podzemí je metaforou lidského života. Jak hluboko musí někdy člověk sejít, aby objevil to nejsamozřejmější. A album je také tajně věnované všem tatínkům. Jako jakýsi bonus se dá chápat Discoteka pana Šedozeleného s šesti písněmi (některé jsou i v základní části) bez „divadelních hluků a replik“.

Indies MG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám