Hlavní obsah

Mezi ploty slaví 20 let s Kollerem, Bártou i world music

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Mezi ploty vyvrcholí v psychiatrické léčebně v pražských Bohnicích 28. a 29. května. Letos slaví 20. výročí a můžete se těšit na divadla nebo na Davida Kollera, Dana Bártu, Blue Effect, Švihadlo a mnoho dalších.

Článek

Na více než 11 scénách vystoupí přes 140 divadelních a hudebních souborů v pestré multižánrové směsici. Na čtyřech hudebních scénách budou desítky kapel, nabídka zahrnuje rock, folk, ska, reggae, world music, jazz.

"Stejně silná bude divadelní složka festivalu," slibuje pořadatel Robert Kozler. "Šest scén věnovaných dramatickému umění obsadí herci z předních českých divadel, jako je Divadlo Na Zábradlí či Husa na provázku, ale i z mnoha zajímavých menších souborů. Ti všichni předvedou širokou škálu divadelních forem, zastoupena tak bude činohra, interaktivní divadlo, pohybové divadlo, pouliční divadlo, experimentální divadlo, taneční skupiny, pantomima nebo autorské čtení."

Různé aktivity jsou připraveny i pro děti a pacienti léčebny předvedou výrobky z chráněných dílen. Navíc bude na "plotech" netradičně zastoupen i film. V bohnickém areálu se totiž bude promítat výběr snímků ze spřáteleného filmového festivalu Jeden svět.

Vstupenky jsou k dostání v předprodeji Ticketstream: jednodenní za 250 Kč, dvoudenní za 470 Kč. Na místě 280 Kč, držitelé karty ISIC (po předložení průkazu) 200 Kč, děti do 14 let v doprovodu dospělé osoby 120 korun, děti do výšky jednoho metru v doprovodu rodičů a držitelé průkazu ZTP a ZTP/P asistent mají vstup zdarma.

Podrobný seznam účinkujících na www.meziploty.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám