Hlavní obsah

Skupina Laura a její tygři vydává alba i knihu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně mostecká skupina Laura a její tygři vydala před pár dny hned tři nosiče se svou hudbou, respektive příběhy. Loni 21. října odehrála v Praze výroční koncert k pětadvaceti letům existence.

Článek

Jeho záznam je pod názvem Big Bang! nyní k mání na CD i DVD a příběh kapely vyšel knižně, přičemž DVD a kniha jsou v jednom balení.

Baskytarista a zakladatel kapely Karel Šůcha to Právu vysvětlil: „Vůbec jsme neplánovali, že něco vydáme. Jednoho dne se ale ozval Michal Huvar s tím, že by nám koncert natočil na osm kamer. Když nám ale prozradil částku, za kterou by to udělal, couvli jsme, protože jsme ještě neměli splacenou poslední desku. On na to, že to beztak natočí a uvidíme, co z toho bude.“

Kniha k čtvrtstoletí

Stalo se. Vznikl záznam, který byl kvalitní jak zvukově, tak obrazově. Výsledkem byla dohoda, že kapela dá investici do zvukového záznamu, Huvar zase ekonomicky pokryje obrazový záznam a nosiče vydá. Jako poslední vznikla knížka nazvaná Big Bang!, Čtvrtstoletí na Zemi zapouštíme kořeny.

„Dal jsem dohromady své vzpomínky a sepsal je. Původně měla být kniha o muzikantech, kteří kapelou prošli. Část z nich mi ale nedodala životopisy, a tak jsem se rozhodl, že ke každé písničce na DVD napíšu nějakou vzpomínku. Jsou tam také texty a k nim obrázky Josefa Zedníka,“ vysvětlil Šůcha.

Dodal, že kdyby se při loňském koncertu nepodařilo zvuk nebo obraz dobře zachytit, alba by nevznikla a nebyla by ani kniha. Tato neplánovaná série je tedy bonus pro fanoušky, vzpomínka na koncert, na němž se kapela sešla i v té nejklasičtější sestavě.

Letos dominují koncerty

„Jsme v šestadvacátém roce existence. Udělal jsem si doma pořádek v archívu a při té příležitosti jsem si připomněl několik nerealizovaných nápadů. Vznikají i nové písničky. Kapela bude pokračovat v tradičním koloběhu, kterému pro letošek dominují koncerty,“ uzavřel Šůcha.

Reklama

Související témata:

Související články

Elán: muzikál a koncert

Bratislavská skupina Elán má letos zajímavý rok. Oslavuje třicet let od vydání debutového alba Osmý svetadiel a ve středu k nim od ředitele pražského Divadla...

Výběr článků

Načítám