Hlavní obsah

Svět knihy s arabskou literaturou

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arabská literatura bude hlavním tématem 17. mezinárodního knižního veletrhu Svět knihy, který pozve návštěvníky od 12. do 15. května na holešovické Výstaviště v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Organizátoři pozvali rovněž řadu arabských spisovatelů.

Článek

Čestným hostem bude Království Saúdské Arábie, které nabídne „civilizovaný obraz společenské a kulturní reality“ země i s šestadvaceti tituly přeloženými do češtiny, jak  na setkání s novináři řekl Abdullah Bin Abdelaziz Al Alsheikh, velvyslanec KSA v ČR.

Organizátoři pozvali rovněž řadu arabských spisovatelů. Poprvé zde bude předána cena Jiřího Theinera za propagaci české literatury, a sice Andrzejovi Sławomiru Jagodzińskému, polskému překladateli Kundery, Hrabala a dalších. Velvyslanectví USA předá cenu W. Wilsona loni zesnulé překladatelce Evě Slámové.

Přijede 57 hostů, kteří představí tvorbu 47 zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Jana Štroblová: Orten mi přirostl k srdci

Česká spisovatelka, básnířka a překladatelka Jana Štroblová převzala cenu PEN klubu a Právu řekla: "Křivda se ve verších objeví, ale aby o tom člověk psal? To...

Výběr článků

Načítám