Hlavní obsah

Kathryn Bigelowová dělala film o Ládinovi, teď bude muset přepisovat

Novinky, Stanislav Dvořák

Realita byla rychlejší než film a zaskočila režisérku oscarového hitu Hurt Locker Kathryn Bigelowovou, která už má hotový scénář o Usámovi bin Ládinovi. Ve chvíli, kdy byl terorista zabit, o něm zrovna jednala s herci.

Článek

Režisérka a scenárista Mark Boal dohadovali s herci detaily natáčení atentátu na Usámu bin Ládina, když přišla zpráva, že nejhledanější terorista světa je mrtvý.

Film se má jmenovat Kill Bin Laden a je založen na fiktivním příběhu atentátu. Jeho hvězdou měl být původně Michael Fassbender, který už je mimo hru, a hovoří se také o jménu Joel Edgerton.

List Hollywood Reporter spekuluje, že režisérka nyní bude muset udělat zásadní rozhodnutí. Buď film nechá tak, jak je (pak ale bude muset vymyslet chytrou výmluvu, proč neodpovídá realitě), nebo scénář zahodí a napíše nový a nebo, což je nejméně pravděpodobné, úplně ztratí zájem a vzdá to.

Z komerčního hlediska by bylo chytré film co nejdříve dotočit, protože zpravodajská média mu teď udělala zdarma reklamu. Dá se ale očekávat, že do tématu se pustí i spousta méně kvalitních týmů a rychle vznikne mnoho filmů a seriálů béčkového charakteru.

Režisérka se nejvíce proslavila filmem Hurt Locker (Smrt čeká všude). Kvůli svému relativně nekomerčnímu charakteru se v ČR původně nedostal do kin a šel bez většího ohlasu rovnou na DVD. Film o skupině amerických vojáků v Iráku ale zaujal oscarovou akademii a ta mu nečekaně udělila šest sošek.

Reklama

Výběr článků

Načítám