Hlavní obsah

Susana Baca přiveze do Lucerny autentickou afro-latino vášeň

Novinky, Stanislav Dvořák

Desátého května vystoupí v pražském Lucerna Music Baru vynikající jihoamerická zpěvačka Susana Baca, jež je považována za špičku v oblasti lidové hudby vycházející z afrických a latinoamerických rytmů s přesahem do jazzu.

Článek

Již desítky let obnovuje Susana Baca zájem o tradiční kulturu potomků černých otroků a indiánů v latinské Americe. Narodila se roku 1944 v Peru a v Evropě ji proslavil David Byrne s labelem Luaka Bop. Profesionálně zpívá od osmdesátých let. Vydala mnoho alb, z nichž lze za nejúspěšnější považovat Lamento Negro, oceněné v roce 2002 Grammy.

Jejím nejnovějším počinem je album Afrodiaspora, na němž hostuje mimo jiné i Santanův bubeník Michael Shrieve a chicagský bluesman Billy Branch.

„Kultura, hudba a my sami jsme mixem Španělů, Indiánů a afrických kultur. Afrodiaspora oslavuje zkušenost lidí, kteří podstoupili neuvěřitelnou cestu, na které přežili jen ti nejsilnější,“ uvedla zpěvačka.

Zajímavá je i předkapela, tvoří ji Kubánci Santy Y Su Marabú, a po koncertě se koná afterparty s DJem Gadjo.cz z Rádia 1. Lístky jsou k dostání v předprodejích Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream za 390 Kč s poplatky na stání a 590 Kč s poplatky na sezení. Bez poplatků na pokladně klubu Lucerna Music Bar.

Reklama

Výběr článků

Načítám