Hlavní obsah

V Praze točili atentát na Heydricha

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražskou Hoffmannovou ulicí projížděl ve středu mercedes ze čtyřicátých let se dvěma muži v německých uniformách, následovaný dodávkou s kamerou. Připravovala se zde důležitá scéna atentátu na Reinharda Heydricha do filmu Lidice.

Článek

Když režisér Petr Nikolaev ohlásil přestávku, filmový Heydrich, neboli německý herec Detlef Bothe, který vzhledem připomíná známého nacistu, vystoupil z elegantního černého veterána.

Novinkám se svěřil, že už v Praze pracoval a znal mimo jiné českou herečku Danu Vávrovou, která dlouhodobě žila v Německu. Bothe je v zahraničí populární, hrál v desítkách filmů a seriálů, ale v ČR většina z nich neběžela. Výjimku tvoří seriály Kobra 11 a Místo činu, kde měl vedlejší role.

Producent filmu Lidice Adam Dvořák prozradil, že lokalita, kde se točí, už je filmařům dobře známá, točily se zde jiné filmy a je poměrně vhodná pro historickou scénu. Středeční natáčecí den byl mimořádný, film už totiž měl být dokončen, ale když se podařilo sehnat další peníze, během týdne se producent rozhodl, že atentát se do filmu dotočí. Je to lepší zejména pro zahraniční diváky, se kterými se už počítá, a kteří většinou nemají tušení, kdo spáchal atentát na Heydricha a kolik toho tento čin způsobil.

Kolik přesně jeden den navíc stojí, nechtěl Dvořák prozradit, nakonec ale naznačil, že sice nejde o milióny, ale o hodně desítek tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám