Hlavní obsah

Do Prahy se vrací americká zpěvačka Macy Gray

Novinky, Stanislav Dvořák

České publikum se podruhé setká osobně s americkou neo-soulovou hvězdou Macy Gray, ohlásila D Smack U Promotion. Zpěvačku můžete vidět naživo 16. července v KC Vltavská v Praze.

Článek

Pod pseudonymem Macy Gray se skrývá Natalie Renée McIntyrová (nar. 1967), kdysi nesmělá a vysmívaná holčička se zvláštním hlasem, která vyrůstala v Cantonu (americký stát Ohio).

Nechtěla být zpěvačkou odmalička. Teprve jako studentka univerzity v Los Angeles zkusila zpívat v klubech jazz. V jednom rozhovoru vzpomíná, že nemohla uvěřit tomu, že se její hlas najednou všem líbí. Komplex z dětství se pomalu začal rozpouštět.

Proslavila se až po třicítce

Trvalo ale dalších více než deset let, než se Natalie pod jménem Macy Gray skutečně proslavila a začala vydělávat závratné sumy. V roce 1998 podepsala smlouvu s Epic Records a o rok později vyšel její slavný debut On How Life Is, který natočila s producentem Andrewem Slaterem. Za zpěv v singlu I Try získala Grammy a nominována byla i v kategoriích píseň roku a nahrávka roku.

Postupně spolupracovala mimo jiné s Carlosem Santanou, Fatboy Slimem nebo Black Eyed Peas a začala se objevovat i ve filmech jako Training Day či Spider Man.

Následovala alba The Id, The Trouble With Being Myself a poslední Big v roce 2007, které bylo velmi úspěšné v ČR, ale překvapivě neuspělo ve Velké Británii, kde je Macy rovněž populární. Poslední desku Sell Out vydala v roce 2009 a tehdy se konečně objevila i v Praze.

Vstupenky za 800 korun + poplatky koupíte nejlevněji na www.ticketforpeople.cz, dále pak v sítích Ticketstream, Ticketpro a Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám