Hlavní obsah

Skupina Sto zvířat vydala album z oslav dvacátých narozenin

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v říjnu oslavila skupina Sto zvířat dvacet let existence. Do pražské Incheba Areny si tehdy na výroční koncert pozvala hosty, naplnila ji více než čtyřmi tisíci diváky a odehrála šestatřicet písniček napříč celou svou historií.

Foto: archiv, Právo

Zpěvák Honza Kalina

Článek

Nyní se na trhu objevilo album nazvané Sto dvacet! Je na něm patnáct skladeb z výročního koncertu, což je sice méně než polovina koncertního repertoáru, přesto to však k definici optimistické hudby této pražské formace stačí.

„Když jsme vylezli na pódium a čtyři tisíce lidí na nás zakřičelo takovým způsobem, že se na to nedá zapomenout, tak mi bylo trochu do breku. Byl jsem naměkko, to přiznávám. Když jsem se rozkoukal, začal jsem myslet na to, abychom neudělali nikde žádnou zásadní chybu. Vůbec jsem nepomyslel na to, že z koncertu nahráváme album. Zakázal jsem si to, protože bych měl asi mnohem větší trému. Bylo to tak nejlepší,“ řekl Právu zpěvák, bubeník a zakládající člen kapely Honza Kalina.

V názorech na kvalitu skladeb jsme naštěstí soudržná kapela, takže jsme snadno vybrali konečnou patnáctku,
zpěvák Honza Kalina

Písničky na vzpomínkové album vybrali podle toho, jak se při koncertním provedení povedly. Jejich záměrem nebylo žádné nástroje, zachycené při vystoupení, následně ve studiu upravovat a přetáčet.

„V první fázi jsme vybrali asi třicet písní a šest jsme vyloučili. Potom jsem udělal pro kapelu dotazník s lehkým doporučením, aby naši členové spíše vybírali písničky staré, které jsme v současné sestavě ještě nenahráli. V názorech na kvalitu skladeb jsme naštěstí soudržná kapela, takže jsme snadno vybrali konečnou patnáctku,“ vysvětluje Kalina.

Kapela má před sebou nabitý program. V létě se bude představovat na hudebních festivalech, před ním a po něm na klubových koncertech. Do podzimu jich má podle Kaliny v plánu na sedmdesát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám