Hlavní obsah

Nadčasové a vkusné písničkářství Alison Kraussové

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na papírovém letadle přiletěli z Ameriky Alison Kraussová a hoši z Union Station. Paper Airplane je název jejich další desky, která přináší jedenáct nadčasových písniček inspirovaných folkem a country.

Článek

Paper Airplane je deska výjimečně uklidňující, akustická a nic na ní neschází. Hlavně ale nic nepřebývá, což je skutečnou známkou stoprocentně profesionální produkce. Slyšet je hlavně kytarista Dan Tyminski, který i velmi dobře zpívá, a kapela se nikam moc necpe, vědoma si svého úkolu vytvořit sofistikované a nerušivé pozadí pro kouzelný snivý a jemný vokál Alison. Hraje potichu, protože elektrifikace kapely by nuance v projevu zpěvačky prostě zničila.

Zpěvačka byla v poslední době známá hlavně díky super úspěšné spolupráci s Robertem Plantem (ex Led Zeppelin), s nímž vydala cenami Grammy ověnčené blues-folkové album Raising Sand. Paper Airplane tuto desku nepřekonává, ale docela slušně jí dýchá na záda.

Celkové hodnocení: 80 %

Reklama

Výběr článků

Načítám