Hlavní obsah

Film Lidice se začal znovu natáčet, přibude atentát na Heydricha

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již hotový historický film Lidice se začne natáčet znovu. Před několika týdny sice padla poslední klapka, ale producenti se nakonec rozhodli investovat ještě do jedné klíčové scény - atentátu na Heydricha, který má celému dramatu dodat kontext a více akce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Nikolajev režíruje Karla Rodena.

Článek

Atentát se bude natáčet v Praze 27. dubna. Do příběhu vždy patřil, ale původně ho vynechali z finančních důvodů.

„Po konzultaci s americkým distributorem jsme se rozhodli k tomuto netradičnímu kroku. Chceme, aby film byl srozumitelný i světovému publiku, které není znalé evropských historických událostí, navíc snímek Lidice dostane ještě akčnější a velkolepější rozměr. Hrozně si vážíme toho, že ještě před uvedením filmu, před jeho slavnostní premiérou, o něj projevili zájem distributoři nejen ze Spojených států, ale i z asijských zemí,“ vysvětlil producent Adam Dvořák.

K filmu vznikl soundtrack pod vedením Michala Hrůzy, který by měl podle názoru filmařů přiblížit téma mladé generaci.

"Nejedná se o filmovou hudbu, na níž spolupracoval Hrůza ještě s Jamesem Harriesem, ale opravdu o samostatný projekt plný moderních skladeb interpretovaných těmi nejlepšími umělci u nás – Lucie Bílá, Aneta Langerová, Michal Hrůza, Divokej Bill a další," tvrdí tisková mluvčí Johana Turnerová.

CD Lidice vyjde 7. května na stáncích PNS za 69 Kč. Bonusem bude přiložený poukaz na volnou vstupenku na film Lidice v síti Cinestar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám