Hlavní obsah

Sum 41 nechybí dobré nápady, ale spíše autocenzura

Novinky, Stanislav Dvořák

S novinkou Screaming Bloody Murder se hlásí kanadská partička Sum 41, která prorazila před deseti lety. Kam za tu dobu dospělo jejich propojování punku, metalu a popu?

Článek

Sum 41 tvoří Deryck Whibley (zpěv, kytara), Jason McCaslin (basa), Steve Jocz (bicí) a Tom Thacker (kytara). Upozornili na sebe v roce 2001 debutem All Killer No Filler a hitem Fat Lip. Následovala alba Does This Look Infected? (2002), Chuck (2004), Underclass Hero (2007) a konečně aktuální Screaming Bloody Murder (2011).

Jejich spojení punku, thrash metalu a popu je oblíbené zejména u mladší generace, přináší totiž všechno možné, jen ne "classic rock". Mají odpich a dost přijatelných kytarových riffů a thrashové prvky se snaží provazovat s klavírními pasážemi, což není nijak originální, ale nevadí to. Často přerývaný rytmus ve spojení s hlučnými kytarami a nařvaným zpěvem působí někdy až hystericky a nejednou se přibližují stylu kapely Muse.

Jejich skladby jsou však natolik neuspořádané, že často znějí jako hromada docela dobrých nápadů naházených přes sebe. Chybí jim autocenzura, nebo zkušený producent.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Výběr článků

Načítám