Hlavní obsah

Anifilm začíná za necelé dva týdny

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm Třeboň 2011 nabídne od 3. do 8. května tři mezinárodní soutěže, retrospektivu Jana Švankmajera, filmy nominované na Oscara i žhavé distribuční novinky.

Článek

Do soutěže se přihlásily snímky Metropia režiséra Tarika Saleha, Iluzionista režiséra Sylvaina Chometa, Ošklivé kačátko Garriho Bardina, Mastňák Boogie od Gustava Cova a Podivné předtuchy Leóna Prozaka, které režíroval Carlos Eduardo Santa.

Z domácích zástupců se o Cenu za nejlepší celovečerní animovaný film utkají snímky režiséra Jana Švankmajera Přežít svůj život a povídkové Fimfárum – do třetice všeho dobrého.

V soutěži krátkých animovaných filmů se představí výběr snímků, které se účastnily největších světových filmových přehlídek a jsou českému publiku jinak těžko dostupné. Autory snímků přihlášených do Česko-slovenské soutěže krátkých studentských filmů jsou studenti z českých a slovenských škol, které se zabývají animovanou tvorbou.

Jedno z nejslavnějších animačních studií na světě – Aardman Animation – uvede snímky o slavné dvojici Wallace a Gromit, diváci si připomenou hity jako Shrek: Zvonec a konec, Toy Story 3: Příběh hraček, uvidí i novinky Rango a Rio.

Do sekce Fokus patří kurátorské výběry zaměřující se na vybrané kulturní i popkulturní fenomény současné animované tvorby: přehlídky geografické, historiografické nebo tematické.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám