Hlavní obsah

Nová CD - Mike & The Mechanics, Gipsy.cz i Snoop Dogg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Romská kapela překračující hracice stytů Gipsy.cz, britští rockoví klasici Mike & The Mechanics nebo americký rapper Snoop Dogg - to jsou jména, která najdete v seznamu hudebních novinek tohoto týdne.

Článek

Mike & The Mechanics: The Road

Mike Rutherford, zakládající člen skupiny Genesis stejně jako pozdějších Mike & The Mechanics, připravil se svým mladším projektem po sedmi letech novou desku s názvem The Road. Mechanici od posledně pořádně proměnili sestavu, z níž zbyli jen Rutherford s bubeníkem Gary Wallisem, které doplnili britský R zpěvák Andrew Roachford a kanadský zpěvák a herec Tom Howar.

Prvním singlem je skladba Reach Out (Touch The Sun), která stylově zůstává věrná slavným hitům jako Over My Shoulder, The Living Years nebo All I Need Is A Miracle.

Sony Music

Gipsy.cz: Desperado

Radek Banga alias Gipsy.cz spolu s kolegy Vojtou Lavičkou a bratry Surmajovými připravili společné třetí CD, ve kterém opět dokazují, že škatulkovat hudbu je zbytečné a že jazyky se mohou mísit a při tom dávat srozumitelné sdělení.

V patnácti nových tracích ať už balkánsky fofrovacích, romsky teskných, klubově tanečních či rockově baladických, vždy čteme rukopis talentovaného skladatele, textaře, zpěváka, muzikanta i aranžéra. K elektronickým základům se velmi užitečně připojují housle, akordeon, kytara a basa základní party, v jednu chvíli doplněné hostujícím countrymanem Medardem Konopíkem.

Supraphon

Snoop Dogg: Doggumentary

V pořadí jedenácté řadové album amerického rappera Snoop Dogga Doggumentary má být pokračováním jeho dvacet let starého debutu Doggystyle. Slibuje, že bude plné výjimečných kolaborací a nevšedních duetů. Mezi hosty najdeme taková jména, jakými jsou R. Kelly, Kanye West, Trey Songz nebo David Banner. Produkce jednotlivých tracků se pak ujali například Jake One, Snoop DeVille, DJ Khalil nebo The Cataracs.

Za pilotní singl byla vybrána na první poslech hitově znějící skladba Wet. Ta vznikla původně jako svatební dárek na plánovanou svatbu Prince Williama.

EMI / Monitor / Virgin

Luboš Pospíšil & 5P: Chutnáš po cizím ovoci

Luboš Pospíšil povolal se svým kytaristou Bohumilem Zatloukalem o generaci mladší hudebníky Páju Táboříkovou (bicí), Martina Štece (baskytara) a Ondřeje Fencla (klávesy) a vzkřísili doprovodnou kapelu 5P k nahrání nové desky Chutnáš po cizím ovoci.

Novince opět dominuje Pospíšilův zpěv, již několik dekád posluchačům ihned povědomý. Písňově vše spíše při starém, tedy muzika téměř půl na půl Pospíšil a Zatloukal, texty tradiční Pavel Šrut, ale také Jan Sahara Hedl či Pepa Lábus. Znamenitou proměnou prošly aranže a celkový sound, jistě zásluhou muzikantů, ale též Lukáše Martinka ve studiu Svárov. Hutnější, modernější, dynamičtější, ale vždy pracující pro zpěváka a písničku.

Supraphon

Caine: Nadosah

Bubeník skupiny Znouzectnost, křesťanský písničkář a myšionář Jaroslav Matějovský alias Caine vydal nové sólové album Nadosah. Obsahuje patnáct písní a vzniklo opět ve spolupráci s plzeňským muzikantem Přemkem Haasem. Caine je na novém albu Nadosah autorem hudby a textů, zpívá a hraje na elektroakustickou „mandokytaru“.

Téměř všechny ostatní nástroje nahrál Přemek Haas, který měl na starosti také aranže a veškerou zvukovou stránku alba. Dalším hostem je ve dvou písních je Bára Haasová na flétnu, na textech se vedle Cainea podílely „Zumka“ Dvořáková a „Sasanka“ Hájková.

Indies Happy Trails

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám