Hlavní obsah

Román pro muže získal v Tiburonu cenu za mužský herecký výkon

Komedie režiséra Tomáše Bařiny Román pro muže získala na mezinárodním filmovém festivalu v americkém městě Tiburon cenu Golden Reel (Zlatý kotouč) za nejlepší mužský herecký výkon. Oceněn byl Miroslav Donutil, který ve filmu ztvárnil jednu z hlavních postav, sdělila Josefina Borecká ze společnosti In Film Praha.

Článek

Film, který Bařina natočil podle scénáře a stejnojmenného literárního bestselleru Michala Viewegha, letošní jubilejní 10. ročník festivalu nedaleko San Franciska zahájil. Tato přehlídka nepatří k nejvýznamnějším.

Román pro muže vypráví příběh tří sourozenců - Cyrila (Miroslav Donutil), Bruna (Miroslav Vladyka) a Anety (Vanda Hybnerová), kteří mají kvůli předčasné smrti rodičů mnohem pevnější pouto, než bývá obvyklé. Sourozenci odjíždějí na tradiční výlet do hor v zádech se stínem neodvratně se blížící Brunovy smrti. Výlet, který má být jakousi cestou posledních splněných přání - včetně tajných erotických fantazií, se však mění v tragikomickou konfrontaci základních hodnot a životních postojů.

V Česku měl film premiéru loni v září a v Československé filmové databázi dosáhl průměrného hodnocení 47%.

Reklama

Výběr článků

Načítám