Hlavní obsah

Britská armáda vyhlásila Bohemian Rhapsody od Queen za nejlepší píseň

Novinky, Stanislav Dvořák

Legendární skladba ze sedmdesátých let Bohemian Rhapsody se dočkala pocty, i když poněkud úsměvné. Britští vojáci vyhlásili tento epochální hit Queen za nejlepší skladbu všech dob.

Foto: Profimedia.cz

Freddie Mercury na koncertu Queen

Článek

Bubeník Queen Roger Taylor řekl listu The Guardian, že je to fantastické a že je velmi hrdý. Všem jednotkám pak popřál vše nejlepší, zvlášť těm, které volily Bohemian Rhapsody.

Anketu o nejlepší píseň zorganizovalo Vojenské rádio British Forces Broadcasting Service (BFBS). V první pětce se usadili Snow Patrol s Chasing Cars, za nimi Kings Of Leon se Sex on Fire, Robbie Williams s hitem Angels a Bryan Adams se Summer of 69.

Není překvapením, že na předních místech skončili také rockeři Aerosmith, AC/DC, Guns n' Roses nebo Metallica, ale žebříček přinesl i zarážející zjištění. Mezi profesionálními vojáky musí být evidentně rozevláté romantické duše (viz neuvěřitelné čtvrté místo Robbieho Williamse), ale je možné, že to způsobil spíše zvyšující se podíl žen v armádě.

Ještě divnější je to, že mezi vojáky se zřejmě nacházejí hippies - na pěkném dvacátém pátém místě skončil třeba John Lennon a jeho Imagine. Celkově žebříček až na výjimky svědčí o tom, že vojáci většinou ignorují módní trendy a místo toho si vzpomněli na klasiku - Dire Straits, Nirvanu, Pink Floyd a Lynyrd Skynyrd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám