Hlavní obsah

Vraťte nám Kouzelnou školku z ČT na půl pátou odpoledne

Právo, jp

Fanynku se žlutým skřítkem Františkem z barevné země Fanfárie, babičku Janu a další z pořadu pro děti Kouzelná školka, který vysílá ČT jednička každý všední den odpoledne a v repríze druhý den ráno, si oblíbili rodiče a děti natolik, že se jim nelíbí posunutí vysílací času o půlhodinu dopředu.

Článek

Důvod? Nestihnou být odpoledne včas doma se svými ratolestmi. Kouzelná školka se vysílala v 16.30 hodin, od nového roku byla posunuta o cca půl hodiny dopředu a začíná pět minut před čtvrtou.

„Jsem pracující maminka a se synem nemáme šanci nový vysílací čas Kouzelné školky stihnout. Kolem čtvrté ho teprve vyzvedávám ze školky, a přestože to máme domů blízko, přijdeme téměř vždy až po skončení pořadu,“ naříká nejen maminka Zuzana Kratochvílová z Prahy 2.

Posunutí pořadu se nelíbí stovkám dalších rodičů. Stěžují si přímo na webu České televize, v různých rodičovských diskusích na internetu nebo do ČT píší dopisy.

„Máme opravdu takové ohlasy. Za první tři měsíce letošního roku přišlo kvůli novému času vysílání asi 65 stížností," připouští nespokojenost části diváků manažerka komunikace a dramaturgyně ČT 1 Tereza Typoltová. Televize tedy bude muset zřejmě s vysíláním pořadu něco dělat, což ale nejde ze dne na den.

Zásahem do jednoho času se naruší programové schéma celého odpoledne a může dojít k nespokojenosti jiné části diváků u jiného odpoledního pořadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám