Hlavní obsah

Medvědí námluvy divadla AHA! v pražském Gongu

Dvě nejslavnější aktovky A. P. Čechova Námluvy a Medvěd uvede v páteční obnovené premiéře pod názvem Námluvy s medvědem divadlo AHA!. Oproti legendárnímu černobílému zpracování režiséra Martina Friče slibuje hra Miroslava Pokorného posun směrem ke grotesce a celou řadu gagů.

Článek

O komiku se postará hlavně trio Miluše Bittnerová, Jarmil Škvrna a Karel Zima. Mezi rozvěšenými spodničkami, prostěradly a tepláky rozehrají klasické ruské drama, beroucí si na paškál nadčasové lidské vlastnosti - hamižnost, pokrytectví, hádavost či hypochondrii.

Malá scéna slibuje možnost vnímat oba 45minutové příběhy nezvykle zblízka. Divákům  neunikne ani všech třináct pupínků na zádech Lomova trpícího urputnými bolestmi kolen, až přijde žádat o ruku dosud nepovšimnutou starou pannu, hádavou Natálii Štěpánovnu.

Pokorného pojetí slibuje i proměnu Miluše Bittnerové ze zanedbané ohyzdy v sexy krasavici či pistolnický souboj hrdé vdovy Popové a statkáře Smirnova, který požaduje splátku směnky tak urputně, že jej neobměkčí ani zbraň třímající chvějící se ručka krásné blondýnky.

Hra si klade ambice zaujmout i teenagery. Sází na posun do osobní roviny, vtipné hlášky i vřelý přístup k divákům, pro které by se herci údajně "rozkrájeli jako čínské zelí, které od nože dluh vymáhajícího Smirnova létá až do třetí řady."

Hru Námluvy s medvědem uvádí divadlo AHA! na malé scéně domovského divadla Gong (Sokolovská 191, Praha 9). Obnovená premiéra proběhne v pátek 15. dubna v 19:00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám