Hlavní obsah

The Strokes ne úplně špatně, ale bez vášně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

The Strokes přišli s deskou Angles přesvědčit, že nejsou žádný one hit wonder (skupina jednoho hitu). Nejsou? Na to si raději odpovězte sami.

Článek

Deska Angles začíná nadšeně. Hit Macu Picchu dostal s pěknou kytarou a vtipnou rytmikou milý rock-reggae-funkový šmrnc a dá se na to takzvaně "pařit". Relativně inteligentní party hudba, za kterou se nemusíte před kamarády stydět. Je tam ještě něco víc?

Zbytek desky proběhne snesitelně, ale nestane se nic moc. Hodně přitom zabředává do divně unylých reminiscencí popu osmdesátých let, což je zvrácená móda mnoha kytarových skupin z poslední doby.

Je třeba kousnout do kyselého jablka a přiznat, že ty melodie nemají hlubší hudební myšlenku, jsou jen tak tak odehrané - bez vášně. To, že album není skoro vůbec rock, je zcela v pořádku, všichni přece nemusí hrát je zeppelinské riffy. To, že mu chybí hloubka a vášeň, už v pořádku není.

Celkové hodnocení: 65 %

Reklama

Výběr článků

Načítám