Hlavní obsah

DVD - Harry Potter a Relikvie smrti, Nedodržený slib i Twilight sága: Zatmění

Tento týden si na DVD můžete připomenout první část událostí uzavírající ságu Harryho Pottera ve filmu Harry Potter a Relikvie smrti - část 1, shlédnout drama Nedodržený slib nebo upírskou romantiku pro náctileté Twilight sága: Zatmění.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD

Článek

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1

Sedmé a poslední pokračování dobrodružství Harryho Pottera natočené podle bestsellerů J. K. Rowlingové bylo rozděleno do dvou celovečerních filmů.

První část začíná, když se Harry, Ron a Hermiona vydávají na nebezpečnou misi, jejímž cílem je najít a zničit tajemství Voldemortovy nesmrtelnosti - viteály. Spoléhat musí jen sami na sebe a to víc než kdy dříve, protože se ocitli bez známého zázemí. Navíc jsou mezi nimi temné síly, které se je snaží rozdělit. Mezitím se svět kouzelníků stane nebezpečným místem pro všechny nepřátele Pána zla. Dlouho obávaná válka se zlem začala...

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, Velká Británie/USA 2010, 146 min., režie: David Yates, hrají: Emma Watsonová, Daniel Radcliffe, Helena Bonham Carterová, Ralph Fiennes, Michael Gambon...

Nedodržený slib

Nedodržený slib je filmovou rekonstrukcí netypického válečného příběhu Martina Friedmanna-Petráška, Žida z malého slovenského městečka.

Martin Friedmann se narodil roku 1926 v Bánovcích nad Bebravou. Jeho příběh by nebyl ničím výjimečný, pokud by se mu nepodařilo uniknout deportaci do koncentračního tábora díky svému neobyčejnému fotbalovému talentu a několika šťastným náhodám. Dnes žije v L.A. v USA pod jménem Martin Petrášek a hlásí se ke slovenským kořenům. Proč a jak k tomuto jménu přišel a proč pod ním vystupuje i dnes?

Nedodržaný sl’ub, Slovensko/Česká republika/USA, 2009, 129 min., režie: Jiří Chlumský, hrají: Samuel Spišák, Ondřej Vetchý, Ąubo Paulovič, Marián Slovák, Ivan Romančík...

Rodinka

Komediální seriál Taková normální rodinka se po téměř čtyřiceti letech dočkal filmu. V režii Dušana Kleina se setkáme s oblíbenými hrdiny Pavlou, Káčou, Zdeňkem, dvojčaty-raubíři ale i novými rodinnými příslušníky.

Stejně jako kdysi, i dnes je centrem dění rodinky hala a kuchyně, kde se scházejí a řeší s humorem sobě vlastním všechny trable a legrační i vážnější kolize, prožívají krásné rodinné chvíle. Nebo, a to je novinka, scházejí se v zimní zahradě, kterou Zdeněk přetvořil na tropy s pěstuje zde orchideje. Rodinné porady v tropech mají většinou tak trochu tajnůstkářský ráz: Jak se zbavit hodné, ale příliš zvědavé sousedky?

Rodinka, Česká republika, 2010, 80 min., režie: Dušan Klein, hrají: Jana Štěpánková, Daniela Kolářová, Jaromír Hanzlík, Petr Forman, Lucie Vondráčková...

Twilight sága: Zatmění

Upírská romantika pro náctileté Twilight sága se dočkala třetího dílu, který nese podtitul Zatmění.

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k upírovi Edwardovi, nebo přátelství s vlkodlakem Jacobem. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt?

The Twilight Saga: Eclipse, USA, 2010, 124 min., režie: David Slade, hrají: Xavier Samuel, Kristen Stewartová, Robert Pattinson, Billy Burke, Justin Chon..

Píseň mého srdce

V groteskním dramatu o zdolávání životních tragédií se sešli držitelé Renée Zellwegerová a Forest Whitaker .

Jen těžko by se mohli dva lidé od sebe lišit víc než Jane a Joey. Ona aktivní, energická a za všech okolností nezávislá, třebaže po těžkém úrazu upoutaná na vozík. On pro změnu roztomilý podivín s hlavou plnou andělů a duchů. Na Joeyovo naléhání se společně vydají na cestu, na níž jedna katastrofa střídá druhou. Když Joey zjistí, že by se Jane mohla po letech konečně setkat se svým synem, přiměje ji vylézt z ulity.

My Own Love Song, USA 2010, 97 min., režie: Olivier Dahan, hrají: Renée Zellwegerová, Forest Whitaker, Elias Koteas, Nick Nolte, Annie Parisseová…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám