Hlavní obsah

U2 na koncertech vydělávají víc než Rolling Stones

Právo, jaš

Až do nedělního večera se mohla britská skupina Rolling Stones těšit z toho, že pobývala v čele žebříčku nejúspěšnějších koncertních turné hudební historie. Mick Jagger a spol. totiž vydělali během série A Bigger Bang, která se uskutečnila v letech 2005 až 2007, 558 miliónů dolarů. Tuto sumu do minulé neděle žádná jiná hudební hvězda nepřekonala. Podařilo se to až irské skupině U2.

Foto: Reuters

U2 během svého 360 Degree Tour

Článek

V neděli vystoupili U2 v rámci svého 360° Tour podruhé v brazilském Sao Paolu na stadionu Morumbi. Podle informace britského hudebního magazínu NME se zisk kapely z turné po tomto vystoupení přehoupl přes magickou hranici 558 miliónu dolarů.

Americký hudební magazín Billboard odhaduje, že až turné skončí, U2 si na své konto připíší celkově zhruba 700 miliónů dolarů. Stane se tak 30. července v kanadském Monctonu.

Každý dosud odehraný koncert jejich turné vidělo v průměru 63 600 diváků. Za jedno vystoupení kapela inkasovala 6,4 miliónů dolarů. Koncertní série začala v roce 2009 v Barceloně a od té doby kvarteto Bono, The Edge, Larry Mullen Jr. a Adam Clayton vystoupilo ve více než třiceti zemích světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám