Hlavní obsah

Amerika v Brně nekončí, po McFerrinovi přijede Carla Cooková

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Carla Cooková se v rámci mezinárodního festivalu Jazzfestbrno představí 14. dubna v Městském divadle v Brně.

Článek

Tato vynikající vokalistka se věnuje jazzovým standardům a částečně funky a soulu. Do jazzových vod přináší i některé skladby ze stylově vzdálených oblastí. Oblíbila si třeba Simona a Garfunkela (Scarborough Fair), Marvina Gaye (Inner City Blues) či Neila Younga (Heart of Gold).

Zpěvačka pochází z Detroitu, kde získala hudební základy v kostelním sboru. Současně ale poslouchala moderní rock, R, country a klasiku - jak sama řekla, "vše od Milese Davise přes Chaka Khan až k Johannu Sebastianu Bachovi."

V devadesátých letech se přestěhovala do New Yorku a definitivně prorazila až v roce 1998, když podepsala smlouvu s firmou MAXJAZZ. O rok později vydává dlouho připravovaný debut It's All About Love a léta píle se vyplácí: jako začínající zpěvačka byla nominována na Grammy v kategorii Best Jazz Vocal Performance. Po roce 2000 pak vydala alba Dem Bones a Simply Natural.

Podrobné informace o programu a vstupenkách jsou k dispozici na www.jazzfestbrno.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám