Hlavní obsah

Jak Hrušínský potkal Pavla

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko lze mít rád řeku, ryby a nesetkat se s příběhy Oty Pavla. Není divu, že právě vášnivý rybář Rudolf Hrušínský namluvil na 2CD jeho knihu Jak jsem potkal ryby.

Článek

„Na jeho povídkách je nádherné, že z nich sálá láska k přírodě, jde v nich hodně o ryby, ale hlavně o pohled na přírodu, na krásné toky Berounky, Lužnice i na další místa, kde známý spisovatel byl. Navíc jeho jazyk je moc pěkný, je to poetické vyprávění, a přesto velice pravdivé a životné,“ říká Rudolf Hrušínský.

K tématu má osobní vztah, vždyť jeho otec zahrál postavu starého Proška v půvabném filmu Zlatí úhoři režiséra Karla Kachyni.

I syn stejného jména je vášnivým rybářem. „Nejvíc jsem pyšný na svého prvního sumce, kterého jsem chytil v pěti letech, když jsem tátovi chytal malé nástražné rybičky. Na lískový proutek, na malý háček s kuličkou těsta. Seděl jsem na břehu, najednou mi zabrala ryba a bylo to něco úžasného, na co se nezapomíná! A bylo to přesně tak, jak to popisuje Ota Pavel ve svých povídkách.“

Režie 2CD Jak jsem potkal ryby se ujal Robert Tamchyna.

Reklama

Výběr článků

Načítám