Hlavní obsah

Indie novinky: Goodfellas, Zrní, Koňaboj, Květy, Vojtěch Jindra

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Folk, blues, jazz, rock, alternativa - jarní záplava nezávislých kapel je tady. Své novinky vydali třeba Goodfellas, Zrní, Koňaboj, Květy a další.

Článek

Goodfellas

Akustická rocková kapela Goodfellas v Kalifornii nahrála debutové album Robbery Blues. Svůj typický akustický zvuk a rokenrolové songy tam svěřila americkému producentovi Chrisovi DiBenedittovi.

„Zvuk, který jsme si z Kalifornie přivezli, bychom v Česku jen těžko hledali. Viděli jsme, jak vzniká přímočarost a suverenita amerických kapel!“ pochvalují si Goodfellas spolupráci.

Koňaboj

Koňaboj vydává třetí řadové album Zdálo sa ně, zdálo. Kapela se i na novém albu drží osvědčeného přístupu z předchozích dvou alb. Deska „Zdálo sa ně, zdálo...“ je plná lidových písní z různých regionů Moravy a Slovenska.

Vojtěch Jindra

Sólové album Zákulisí Vojtěcha Jindry, kytaristy skupin Bran, Taliesyn a dalších, přináší jednadvacet vlastních instrumentálních skladeb vycházejících především z folku, ale i klasiky, keltské hudby, blues, rocku, jazzu a dalších žánrů.

Zrní 

Druhá deska kladenské kapely Zrní Hrdina počítačový hry jde do světa nabízí posluchačům spojení kvalitních textů a originální melodiky. Zrní na desce vyprávějí příběh hrdiny, který se z tepla své hry vydává do deštivého divokého světa. Hlavně však surově i jemně vyprávějí sami o sobě v této době, o touze po svobodě, strachu, odvaze a své fascinaci životem.

Součástí desky je též knížka, doplňující hudbu o příběhy postav z této alegorické cesty o hrdinovy deníkové zápisy.

Květy

Alternativní akustická hudba brněnských Květů si už našla řadu příznivců v klubovém publiku. Kapela nyní přichází s novým albem V čajové konvici, které nese podtitul „písně z projektu Svět podle Fagi“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám