Hlavní obsah

TV tipy a chyby: Dům z písku a mlhy, My dva a křen i kultovní Kung prásk

Novinky, Stanislav Dvořák

Ve víkendové nabídce televizí najdeme vynikající drama Dům z písku a mlhy, hollywoodský mainstream My dva a křen i kultovní šílenou parodii Kung prásk.

Článek

Dům z písku a mlhy

Jennifer Connellyová a Ben Kingsley hrají v psychologickém dramatu Dům z písku a mlhy z roku 2003.

Příběh podle stejnojmenného románu Andreho Dubuse III vypráví o střetu mladé ženy Kathy a íránského imigranta, který býval ve své domovině vysoce postavený. Kathy se vzpamatovává po rozvodu a odvykací kúře, takže nevnímá, co se okolo ní děje. Neotvírá poštu, a dostane se tak do průšvihu. Její dům je prodán v dražbě íránskému přistěhovalci. Jak se jejich vztah vyvine?

ČT2 Ne 21.45

Kung prásk

Prima Cool získává zvláštní uznání za odvahu, protože uvádí v sobotu od osmi v jistém okruhu kultovní, zcela šílenou, megaúchylnou a současně geniální komedii Kung prásk. Film se vymyká všemu, co můžete běžně vidět v televizi, a jde dál než komedie s Jimem Carreym, Boratem, Owenem Wilsonem, Stevem Carellem a Willem Ferrellem.

Fajnšmekři se u Kung prásk nepřetržitě smějí od začátku až do titulků, zatímco ti, kteří ustrnuli u Menšíka a Bohdalové, vůbec nechápou, co se to na obrazovce hodinu a půl dělo.

Film vznikl sestříháním starého hongkongského akčního braku a přidáním nového dabingu, který úplně změnil smysl příběhu. Výsledek je nehorázná sranda. Tropická bouře je proti tomuto komerční mainstream.

Prima Cool So 20.00

My dva a křen

Typická hollywoodská komedie My dva a křen pochází z roku 2006 a není špatná, ani zvlášť dobrá. V hlavních rolích září Kate Hudsonová a Owen Wilson.

Molly a Carl si užívají líbánky, když u dveří zazvoní Randy. Měli byste to srdce nechat na ulici kamaráda, který právě přišel o práci i střechu nad hlavou a který slibuje, že je to jen na pár dní?

Prima So 20.00

Reklama

Výběr článků

Načítám