Hlavní obsah

Dětská noc s Andersenem pojedenácté

Právo, cg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strašidla jménem Baf a Bubu z knihy Strašibraši Miloše Kratochvíla a ilustrátorky Markéty Vydrové spojí na dálku desetitisíce dětí z řady zemí při jedenáctém ročníku akce Noc s Andersenem, na níž se 1. dubna sejdou v knihovnách a školách malí čtenáři na téměř tisícovce míst tří světadílů.

Foto: Karel Felt, Právo

Rodný dům Hanse Christiana Andersena a spisovatel v nadživotní velikosti na rušné ulici Vestergade.

Článek

Začne se v australském Sydney, číst se bude v Polsku, Slovinsku, Slovensku, v českých zahraničních školách. Na počest Hanse Christiana Andersena, který se narodil 2. dubna 1805, se v roce 2000 poprvé sešli děti v knihovně v Uherském Hradišti, aby si po celou noc četli a hráli.

Rok nato, už ve spolupráci se Svazem knihovníků a informačních pracovníků ČR, se spalo ve 40 knihovnách, připojili se i Slováci, a v roce 2003 to bylo už na 153 místech.

Velvyslanec Dánského království bude číst dětem v Městské knihově v Sedlčanech, ministra školství ČR uvítají v Městské knihovně v Kralupech nad Vltavou. To vše je provázeno myšlenkou Zdeňka Svěráka: „Všechny děti potřebují pohádky. Pohádky jsou vláhou pro dětskou duši.“

Reklama

Výběr článků

Načítám