Hlavní obsah

Vaccines stačí pár not a kytara

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová britská indie-rocková skupina The Vaccines (nezaměňovat s několika americkými skupinami stejného jména) debutuje s What Did You Expect From The Vaccines? - albem plným jednoduchých bezproblémových kytarovek.

Článek

The Vaccines se stali ve Velké Británii letos senzací, i když zdaleka ne všem recenzentům je jasné proč. V podstatě hrají lehoučce bizarní retro, něco jako zkouření pomalejší Ramones s extrémně nahalovaným vláčným zpěvem, který se rozpíjí v ozvěnách jak za časů Phila Spectora. A právě díky zpěvu vzniká nepravděpodobná spojovací linie Vaccines s kapelou Fleet Foxes, která sází na pomalost, folkový feeling a melancholii.

Mají v sobě něco z punku (chytlavost, prostinká, ale působivá melodie zpěvu) a také z pozdějších britských popových kapel, které na punk komerčnějším způsobem navazovaly. Nepochybně jsou zcela nepůvodní a nemají výjimečný hlas ani žádná sóla, ale přesto něco umějí - nahrát krátké, jednoduché písničky, které vykazují chytlavost hned na první poslech.

Celkové hodnocení: 70 % 

Reklama

Výběr článků

Načítám