Hlavní obsah

Irští Clannad se zastaví i na Colours of Ostrava

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Legendární irská kapela Clannad a také křehká irská písničkářka Lisa Hannigan jsou nově potvrzenými hvězdami jubilejního desátého ročníku festivalu Colours of Ostrava. Ve čtvrtek o tom informovali pořadatelé.

Foto: Profimedia.cz

Irská skupina Clannad na archivním snímku

Článek

„Vůbec poprvé u nás zde vystoupí kapela Clannad, která patří vedle zpěvačky Enyi k nejznámějším představitelům spojujícím tradiční irskou hudbu s folkem, elektronikou a rockem,“ uvedl mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

„Clannad od počátku 80. let 20. století rozmáchli akustické lidové písničky s harfou, kytarami a flétnami za pomocí na svou dobu nevídaně uchopených vokálů do hymnických popových skladeb a romanticky nadýchaných opusů. Nabízeli povznášející krásné mrazení, kdy se dotknete lemu nekonečna,“ doplnil mluvčí.

Druhým novým jménem ze „zeleného ostrova“ je křehká písničkářka Lisa Hannigan.

„Ta se proslavila díky spolupráci s Damienem Ricem, na sólové dráze ale okouzlila i Herbie Hancocka, Glena Hansarda nebo členy skupin The Chieftains a BellX1,“ doplnil mluvčí. Clannad se na ostravském festivalu představí v původní sestavě a půjde o jednu z mála zastávek této kapely na jejím letním světovém turné.

Další kapely na Colours

K dalším potvrzeným zahraničním umělcům, kteří přijedou v polovině července na Colours of Ostrava, patří Nick Cave se svým novým projektem Grinderman, senegalský zpěvák Youssou N´Dour, skupiny Public Image Ltd, The Horrors, Apollo 440, Swans, Semi Precious Weapons, Herbaliser, Blackfield, Balkan Brass Battle a mnoho dalších. Z

Z domácích kapel jsou zatím potvrzeni 5P Luboše Pospíšila, Čankišou, Divokej Bill, Garage & Tony Ducháček, Houpací koně, Jiří Schmitzer, Kacu!, Le Pneumatiq, Marsyas, Monkey Business, Navigators, Nightwork, Oldřich Janota, Priessnitz, První hoře, Republic of Two, Sto zvířat, Tata Bojs, The Plastic People of the Universe, The Pooh, Tleskač, Traband, Unifiction, Už jsme doma, Vladimír Mišík & ETC..., Vladivojna La Chia a Vltava.

Reklama

Výběr článků

Načítám