Hlavní obsah

Středeční aukce nabídne díla Toyen, Filly i Zrzavého za desítky miliónů korun

Praha

Ve středu večer se v pražském Topičově salónu bude konat aukce, při níž se budou dražit také dva vzácné obrazy Toyen - Geometrická kompozice za 11,5 miliónu korun a Brázda v zrcadle za 6,5 miliónu korun.

Foto: ČTK

Hlavním lákadlem aukce je vzácný abstraktní obraz od Toyen z roku 1926 s názvem Geometrická kompozice za 11,5 miliónu korun.

Článek

Zda se podaří překonat dva roky starý rekord, kdy se obraz Spící od Marie Čermínové - Toyen vydražil za 20 miliónů korun, si aukční společnost netroufá odhadnout.

V dražbě Filla, Zrzavý, Medek i Čapek

V aukci budou také dvě vzácná zátiší od Emila Filly. Zátiší s nádobami, banánem a knihou z roku 1927 se bude nabízet za 2,4 miliónu korun a Zátiší s ovocem a mandolínou z roku 1935 za 3,7 miliónu korun.

Dražit se budou rovněž dva významné obrazy Jana Zrzavého - Profil (Archanděl Gabriel) a Ověnčená hlava (Panna Maria), oba z roku 1952 a každý za vyvolávací cenu 1,1 miliónu korun.

Foto: ČTK

Hlavním lákadlem aukce je vzácný abstraktní obraz od Toyen z roku 1926 s názvem Geometrická kompozice za 11,5 miliónu korun.

Na aukci budou dále k prodeji obrazy Mikuláše Medka, Ladislava Sutnara, Václava Boštíka a Josefa Čapka. Raritou bude kuchyňský bar z roku 1965 od Le Corbusiera za 200 tisíc korun. Součet cen všech děl nabízených v aukci je 52 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám