Hlavní obsah

V porotě zlínského filmového festivalu usedne i skladatel Youki Yamamoto

Zlínský filmový festival pro děti a mládež, který se uskuteční od 29. května do 5. června, přivítá skladatele Youkiho Yamamota. Britský hudební skladatel japonského původu Yamamoto dělal hudební aranžmá například ke slavnému dílu Harry Potter a Ohnivý pohár a ve Zlíně bude zasedat v porotě, jež rozhodne o nejlepším hraném filmu.

Článek

"V porotě soutěže evropských debutů usedne žurnalista, publicista a pedagog Jaroslav Sedláček. V porotě, jež udělí Zlatý střevíček nejlepšímu animovanému filmu, bude maďarský animátor a režisér Béla Ternovszky," oznámil mluvčí festivalu Martin Pášma.

V porotě budou i Hřebejk či Miklínová

Zlín Film Festival před časem již zveřejnil, že místa porotců přijali také například režisér Jan Hřebejk, výtvarnice Galina Miklínová a bulharský herec Ivan Barnev. Vedení filmové přehlídky také nedávno oznámilo, že uznání za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě pro děti a mládež letos obdrží herec Petr Nárožný.

"Úroveň každého mezinárodního festivalu vedle kvalitních filmů v soutěžích vytváří i hodnotné poroty. Letošní složení našich zlínských porot přivítá řadu výjimečných filmových profesionálů, ale i řadu mladých jiskřivých tvůrců, včetně dětských porotců," uvedl umělecký ředitel Zlín Film Festivalu Petr Koliha.

Festival se ve Zlíně uskuteční od 29. května do 5. června. Letošní 51. ročník se zaměří především na italskou kinematografii, 110. výročí narození Walta Disneyho i 75. výročí vzniku zlínských filmových ateliérů, založených Janem Antonínem Baťou coby studio reklamních snímků obuvnického koncernu Baťa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám