Hlavní obsah

Rocková legenda BSP se vrátí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legenda BSP, neboli Ota Baláž, Kamil Střihavka a Michal Pavlíček, se po pěti letech vrátí ke koncertní činnosti. První vystoupení se chystá na Okoři 4. června a pak 7. června v pražském klubu SaSaZu, kde pokřtí nové DVD.

Článek

„Je to všechno veliká souhra náhod. Vyšlo nám DVD z posledního živého vystoupení BSP v roce 2006, které jsme vlastně původně ani neplánovali vydat. A světe div se -  získalo ocenění časopisu Rock Report na výročních cenách Žebřík 2010 za nejlepší DVD roku. A zároveň se vyskytla šťastná konstelace hvězd, kdy jsme všichni tři zase cítili chuť vylézt spolu na pódium před naše fanoušky a společně si zavzpomínat na staré dobré časy,“ říká zpěvák Kamil Střihavka.

Skupina BSP vydala v devadesátých letech jen dvě desky a rozpadla se, ale přesto získala obrovskou úctu kritiky a relativně velký komerční úspěch. Hodně známé jsou jejich hity Země vzdálená nebo Holka čapni draka. Podle Oty Balage se nejedná o klasický comeback, v plánu je jen několik málo koncertů. Zahřívací kolo je čeká 4. června na Okoři a pak se objeví na festivalech v Malé Skále, Žatci nebo Lokti.

Navíc kapela vypustí i nový videoklip k písničce Hvězdnej pták. „Věřím, že se už brzy objeví na televizních obrazovkách, protože si myslím, že je povedený,“ těší se Kamil Střihavka.

Reklama

Výběr článků

Načítám