Hlavní obsah

Galerie Mánes se otevře Prague Photo Festivalu

– Praha
Novinky, kaz

Dvě stě třicet autorů bude od 5. do 10. dubna prezentovat své fotografie v pražské Výstavní síni Mánes v rámci čtvrtého ročníku Prague Photo Festivalu 2011. Součástí exhibice budou přednášky, setkání s autory a autogramiády.

Článek

V Mánesu se představí fotografové, galerie i společnosti zabývající se fotografií jako České centrum fotografie, Asociace profesionálních fotografů ČR, PHP – Foto Forum, Leica Gallery, PPF Art, Galerie Montanelli, Galerie Gambit, Chemistry Gallery, Galerie Millennium, nakladatelství Torst, Kant a Nový svět.

Prague Photo Festival 2011 bude během dubna a až do 6. května pokračovat v patnácti vybraných galeriích, muzeích a výstavních síních, ve kterých budou prezentovány kurátorské projekty. Mezi ně patří Uměleckoprůmyslové muzeum, Galerie Rudolfinum, Centrum současného umění DOX, Galerie Josefa Sudka, Galerie Langhans, Galerie Leica, Ateliér Josefa Sudka, Galerie Václava Špály, Novoměstská radnice, Artinbox Gallery, Národní technická knihovna, Galerie Fotografic, Galerie Gambit Photo, Info Centrum – Galerie Zlatá lilie.

Během festivalu bude v provozu informační centrum umístěné v galerii Zlatá lilie, která vedle stálé expozice z děl významných českých fotografů představí kolekci Flowers Věry Stuchelové.

„Díky pořadatelům Prague Photo Festivalu se Praha připojila k dalším evropským metropolím, v nichž jsou podobné přehlídky již dlouho běžné. Tato akce přispívá k širší a hlubší prezentaci fotografického média a pro mnohé umělce se stává i vstupní branou do zahraničí,“ informoval Martin Pavala, předseda správní rady Nadace českého výtvarného umění provozující výstavní síň Mánes i galerii Zlatá lilie.

Otevírací doba je 11 až 19 hodin. Vstupné je 80 korun, studenti a senioři zaplatí 50 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám