Hlavní obsah

Triphopoví Faithless po patnácti letech končí

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská triphopová formace Faithless, která byla loni v srpnu hlavní hvězdou Open Air Festivalu v Panenském Týnci, oznámila konec své kariéry. Slavná skupina, v jejímž čele stáli Maxi Jazz, Sister Bliss a Rollo, vznikla v Londýně roku 1995 a dlouhou dobu určovala směr vývoje evropské klubové scény.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Maxi Jazz (vlevo) a Sister Bliss na archivním snímku z koncertu v Česku

Článek

Díky takovým hitům, jakými jsou písně Insomnia, Mass Destruction, God Is A Dj či We Come 1, se navždy zapsala do historie taneční hudby. Informace o rozpadu, které se  objevily v britských hudebních médiích, kapela definitivně potvrdila na svých oficiálních internetových stránkách.

„Po patnácti letech spolupráce a vydání šesti alb nadešla chvíle, abychom náš příběh uzavřeli a knížku s ním vložili do knihovny,“ napsal v rozloučení s fanoušky zpěvák a skladatel Maxi Jazz.

A dodal: „Prošli jsme spolu s vámi nádhernou cestou. Nikdy bychom neřekli, že tahle zábava potrvá tak dlouho. Nejsem schopen poděkovat vám tak, jak byste si zasloužili, i kdybychom tomu věnovali celý zbytek života. Navždy zůstanete v mém srdci.“

Své poslední album The Dance vydali Faithless v květnu loňského roku. Na 8. dubna ještě letos plánují koncert v Londýně.

Reklama

Výběr článků

Načítám