Hlavní obsah

Lady Gaga zlomila rekord v prodejnosti digitálních singlů

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká popová hvězda Lady Gaga je první umělkyní, které se podařilo prodat 20 miliónů singlů v digitální podobě. Americká společnost RIAA, která monitoruje prodej nahrávek v hudebním průmyslu, ji o víkendu vyhlásila nejlépe prodávanou zpěvačkou co do počtu jednotlivých stažených písniček.

Foto: archiv, Právo

Lady GaGa

Článek

Jen úspěšného singlu Just Dance se prodalo šest miliónů kusů. Skladby Poker Face pět a písně Bad Romance čtyři milióny kusů. Další její hity doplnily počet prodaných singlů na magickou hranici dvaceti miliónů. Lady Gaga je přitom na hudební scéně krátce a dosud vydala jenom dvě alba. Novinku chystá na květen.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Colours bude i zpěvák Sex Pistols

Na festival Colours of Ostrava (14. až 17. července) přijede Johnny Rotten, ex-zpěvák legendárních Sex Pistols, se svou novou sestavou Public Image Ltd.

Ringo Starr zahraje 29. června v Praze

Legendární bubeník Beatles Ringo Starr vystoupí v rámci evropského turné 29. června 2011 v Kongresovém centru Praha se svou kapelou All Starr Band.

Výběr článků

Načítám