Hlavní obsah

Autor Satanských veršů píše TV seriál

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celosvětově známý autor Satanských veršů Salman Rushdie se dal na seriály. V Americe teď vzniká jeho první televizní počin Next People pro síť Showtime.

Foto: Profimedia.cz

Na Salmana Rushdieho tehdejší íránský vůdce uvrhl fatvu kvůli knize Satanské verše.

Článek

Autor se prý v seriálu bude zabývat sexem, náboženstvím i politikou. Již delší dobu pobývá v New Yorku, a tak ho televizní společnost vyzvala, aby zkusil napsat scénář o současné americké společnosti a prudkých změnách, které v ní probíhají.

Rushdie původně pracoval v reklamě a až později se proslavil jako literát. Za knihu Půlnoční děti dostal prestižní Bookerovu cenu a ještě větší pozdvižení vyvolaly Satanské verše. Bohužel ne jen u literární kritiky. Především popudily bývalého íránského vůdce Ajatoláha Chomejního a náboženští fanatici pak spisovateli léta vyhrožovali. Rushdie se dlouho schovával a momentálně pracuje na memoárech, kde toto těžké období popisuje.

S televizní tvorbou nemá velké zkušenosti. Podílel se ale na adaptaci své knihy Půlnoční děti pro film a také se krátce mihnul jako herec ve filmu Deník Bridget Jonesové.

Reklama

Výběr článků

Načítám