Hlavní obsah

Premiéry – Autopohádky, Obřad i Sanctum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příležitost vyrazit do kina s celou rodinou dává české animované pásmo Autopohádky, které vstupuje do kin. Dále má premiéru horor Obřad, dobrodružný film Sanctum a komedie Dilema.

Článek

Autopohádky

Celovečerní povídkový animovaný film, na němž se podíleli přední čeští výtvarníci, je sestaven ze čtyř animovaných epizod a hrané části, která vše spojuje a vytváří rámec příběhu.

První epizoda inspirovaná Pohádkou o princezně, která se nesmála, je animována poloplastickou technologií. Režisérem této povídky je Břetislav Pojar a výtvarníkem Pavel Koutský.

Druhý příběh využívá klasickou animaci loutek. Výtvarníkem a režisérem je Michal Žabka a příběh o Víle a účetním je zábavný pro děti a poučný pro tatínky.

Třetí část je animovaná velmi neobvyklou technologii papírové ploché loutky v reálném prostoru. Výtvarnice Bára Dlouhá a režisér František Váša vyprávějí známý příběh o rybáři, jeho ženě a zlaté rybce, ale zasazený do světa kol a motorů.

Čtvrtá epizoda se odehrává v nedaleké budoucnosti. Režisér a výtvarník Libor Pixa doufá, že zdravý rozum zvítězí nad chamtivostí a touhou být za každých okolností první.

Autopohádky, Česko 2011, 83 min., režie: Břetislav Pojar, Michal Žabka, Libor Pixa, Jakub Kohák, hrají: Michal Malátný, Ondřej Vetchý, Petr Nárožný, Viktor Preiss, Eva Holubová, Pavel Liška, Lucie Bílá, Miroslav Táborský, Martin Pechlát, Jan Hraběta...

Obřad

Horor Obřad, který natočil švédský režisér Mikael Hafström, staví na úchvatných lokacích Říma a herectví Anthony Hopkinse. Zda to stačí, aby se film zařadil po bok klasik Vymýtač ďábla a Přichází Satan!, je otázkou.

Příběh sleduje poněkud skeptického amerického studenta kněžského semináře Michaela Kovaka. Ten navštěvuje školu exorcizmu ve Vatikánu. Michael se během svého pobytu v Římě seznámí s neortodoxním knězem Otcem Lucasem, který mu ukáže i temnou stranou jeho víry...

The Rite, USA, 2011, české titulky, režie: Mikael Hafström, hrají: Anthony Hopkins, Alice Bragaová, Ciarán Hinds, Rutger Hauer, Toby Jones...

Sanctum

Dobrodružný film je inspirován zážitkem producenta Andrewa Wighta, který v roce 1988 uvízl v zavalené jeskyni.

Tým jeskynních potápěčů vyráží na expedici do největšího, nejkrásnějšího a nejméně dostupného jeskynního systému na světě. Když je tropická bouře donutí ukrýt se hluboko v jeskynních dutinách, musí si poradit se stoupající vodou, nebezpečným terénem a plíživě se vtírající panikou, jež je pohlcuje během hledání zatím neznámé únikové cesty do otevřeného moře.

Sanctum, USA 2010, 109 min., režie: Alister Grierson, hrají: Ioan Gruffudd, Alice Parkinsonová, Rhys Wakefield, Christopher Baker, Richard Roxburgh...

Dilema

Dilema je komedie režiséra Rona Howarda o chlapovi, který stojí na životní křižovatce a ví, že ať se vydá doprava nebo doleva, vždycky to dopadne špatně.

Ronny a Nick jsou nejlepší kámoši, společně vedou firmu vyvíjející automobilové motory. Právě uzavřeli smlouvu s automobilovým gigantem, Nickovo manželství s krásnou Genevou šlape jako hodinky a Ronny se konečně chystá požádat o ruku dlouholetou přítelkyni Beth. Když Ronny přistihne Genevu při nevěře s potetovaným svalovcem, rozhodne se kamarádův vztah zachránit...

The Dilemma, USA 2011, 111 min., režie: Ron Howard, hrají: Vince Vaughn, Kevin James, Jennifer Connellyová, Winona Ryderová, Channing Tatum...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám