Hlavní obsah

Nová CD - Travis Barker, Rise Against i Tři sestry

Z hudebních novinek, které tento týden zaplní pulty, stojí za povšimnutí sólové album bubeníka Blink -182 Travise Barkera, o slovo se přihlásili i kritičtí punkeři z Rise Against. Z českých interpretů připomeňme album rarit Z Garáže od Tří sester.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Travis Barker: Give the Drummer Some

Bubeník Travis Barker se rozhodl vydat sólové album, které nebude závislé na jeho domovské kapele Blink -182. Výsledkem je Give the Drummer Some, která měla vyjít již v září loňského roku, ale nakonec se na pulty obchodů dostává až v polovině března 2011.

Travis na albu namixoval hip-hop s rockem, své dva nejoblíbenější žánry a na pomoc si k tomu přizval zvučná jména z nich obou, jako jsou Kid Kudi, Lil Wayne, kytarista Tom Morello z Rage Against The Machine, Chester Bennington z Linkin Park nebo frontman Slipknot a Stone Sour Corey Taylor.

Universal Music

Rise Against: Endgame

Americká hardcore-punková kapela Rise Against přichází po dvou letech s novinkou Endgame, kterou navazuje na předchozí počin Appeal To Reason, na němž se poněkud odklonili od typicky syrového zvuku a přinesli uhlazenější a melodičtější songy.

Kapela, která se ve svých textech zaměřuje na sociálně citlivá témata a podporuje organizaci PETA, se kritice společnosti nevyhnula ani tentokrát. Například první singl Help Is On The Way je odezvou a následky hurikánu Katrina a loňský únik ropy do Mexického zálivu. Produkci třinácti novinek dostal na starost Bill Stevenson.

Interscope / Universal

Tři sestry: Z Garáže

Legendární Tři sestry vydávají poprvé samostatně kolekci osmi dosud nevydaných skladeb nahraných v undergroundovém duchu starých dobrých 80.let…, včetně hitu Nádraží a supergarážové Fenky na Klamovce , je doplněné živou verzí Modlitby pro partu s kytarou Tomášem Rosickým.

Jako bonus zde naleznete dvě nové skladby Fanánka a Synů výčepu včetně posledního textu Františka Sahuly Nouzovej východ, který byl zhudebněn až po autorově tragické smrti a Sahulovu směsku největších hitů. Název Z Garáže ilustruje podmínky a způsob vzniku celé desky, která vznikla tak říkajíc... v garáži.

EMI

The Vaccines: What Did You Expect From The Vaccines?

Objevem z Youtube je nová londýnská rocková partička The Vaccines. Když před několika měsíci nasadili na oblíbený videoportál skladbu Wreckin' Bar, zaznamenali okamžitý úspěch. Ten uspíšil nahrávání jejich debutového alba What Did You Expect From The Vaccines, které uvozuje singl Post Break-Up Sex. O produkci s postaral Dan Grech.

Kapela během své krátké doby působnosti již stihla posbírat i prestižní nominace na ceny BBC Sound Of 2011 a MTV Award Best New Band of 2011.

Sony BMG

Koňaboj: Zdálo sa ně, zdálo

Skupina Koňaboj vydává své třetí řadové album, které nese název po titulní skladbě Zdálo sa ně, zdálo. I na novém albu se hudebníci drží osvědčeného přístupu z předchozích dvou alb. Za povšimnutí také stojí zcela nový zvuk, který je založený především na jednoduchých a velmi vzdušných aranžích. „Současné písničky jsou stavěny spíše na syrovějším zvuku a provzdušněných aranžích,“ vysvětluje David Řehák.

Z hostů je patrně nejvýznamnější osobností východoslovenská zpěvačku lidových a duchovních písní Anna Servicka, která je rovněž autorkou některých písní z tohoto CD.

Indies Scope

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám